Compania locala Crescendo a crescut cu 56% in 2017 si a ajuns la un pas de 80 milioane de lei - Crescendo
21082
post-template-default,single,single-post,postid-21082,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Compania locala Crescendo a crescut cu 56% in 2017 si a ajuns la un pas de 80 milioane de lei

Compania locala Crescendo a crescut cu 56% in 2017 si a ajuns la un pas de 80 milioane de lei

Compania, specializata in furnizarea de servicii si solutii integrate IT&C, si-a pastrat echipa sub 100 de oameni, conform datelor de la Finante.

Compania locala Crescendo Interna­tional, specializata in furnizarea de servicii si solutii integrate IT&C, a inregistrat in 2017 o crestere de 56,4% a cifrei de afaceri pana la 79,3 mil. lei, atingandu-si astfel cea mai optimista varianta de buget pentru anul anterior, arata cifrele raportate de companie la Ministerul Finantelor Publice.

„In mod optimist ne bazam pe o cifra de afaceri de 80 de milioane de lei, iar pesimist, estimam un venit de 60 de milioane de lei pentru anul 2017”, declarase anul trecut pentru ZF Adrian Petrea, directorul general adjunct din cadrul Crescendo International, care gestioneaza operatiunile companiei.

Crescendo a obtinut si o crestere cu 140,3% a profitului net, la 4,4 mil. lei (0,96 mil. euro), atingand astfel o marja a profitului net de 5,5% din cifra de afaceri. Numarul mediu de angajati a ramas pe de alta parte aproape egal fata de anul anterior, la mai putin de 90 de persoane, potrivit datelor de la Finante. Datoriile totale ale companiei se ridicau la 13,8 mil. lei (3 mil. euro) la 31 decembrie 2017, in scadere cu 22% fata de anul anterior.

Activitatea Crescendo International se imparte in patru linii de business – software, comunicatii, solutii de calcul (computing) si platforme colaborative. Dintre acestea, cele mai mari ponderi in cifra de afaceri o au liniile de business de comunicatii de solutii de calcul. Cei mai importanti actionari ai companiei sunt Marius Tulea (37% din actiuni) si Marius Vladu (28%) din actiuni, conform datelor de la Registrul Comertului. Ceilalti actionari ai companiei sunt Costel Cristea, Danut Agache, Ion Cristian Radescu si Laurentiu Adrian Petrea. Piata locala de software si de servicii de IT a inregistrat cel mai probabil o stagnare, pe fondul cheltuielilor foarte mici ale statului. Conform unor estimari ale companiei de consultanta si cercetare de piata Pierre Audoin Consultants (PAC), procesul de digitalizare a administratiei publice din Romania se afla intr-o perioada de regres major in raport cu digitalizarea administratiei in Europa si in lume, in 2017 investitiile in serviciile informatice si de software ajungand la circa 200-250 de milioane de euro, la jumatate fata de maximul atins in 2015 si mult mai reduse in comparatie cu tari, precum Slovacia sau Ungaria.

Articol publicat in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 01.05.2018

 

Tag-uri:
Fara Comentarii

Posteaza un comentariu