Solutiile QAD sunt proiectate pentru industria alimentara si a bauturilor - Crescendo
18342
post-template-default,single,single-post,postid-18342,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Solutiile QAD sunt proiectate pentru industria alimentara si a bauturilor

Solutiile QAD sunt proiectate pentru industria alimentara si a bauturilor

Companiile din industria alimentara si a bauturilor ofera o gama variata de produse, de la bauturi racoritoare, vinuri, lactate si fructe si legume la uleiuri, condimente si ciocolata.

Cu toate ca producatorii de alimente si bauturi au posibilitatea de a vinde direct consumatorilor, aproape toate produsele ajung pe piata printr-o multitudine de canale. In ciuda gamei largi de produse si modalitati de vanzare, toti producatorii de alimente si bauturi se confrunta cu provocari similare.

Identificarea modelelor de consum schimbatoare si satisfacerea cererii clientilor „la raft” sunt factorii-cheie de care depinde succesul unei companii din sectorul alimentelor si bauturilor.

Pentru a stimula gradul de constientizare si de interes, producatorii trebuie sa gestioneze in mod eficace promotiile. Date fiind ajustarile periodice aduse produselor, ambalajelor si preturilor si lipsa de uniformitate in lantul de aprovizionare, producatorii de alimente si bauturi trebuie sa exceleze in gestionarea stocurilor si a lantului de aprovizionare. Totodata, producatorii trebuie sa respecte reglementarile de siguranta si de mediu, aflate in continua evolutie.

In aceasta perioada dificila, succesul unei companii producatoare de alimente si bauturi depinde in mod semnificativ de utilizarea unei solutii eficace de planificare a resurselor intreprinderii (ERP) – o solutie care se poate dezvolta si adapta la evolutiile afacerii dvs.

QAD Enterprise Applications ( On-premis si Cloud ) sunt proiectate special pentru a sustine producatorii de alimente si bauturi in atingerea obiectivelor de afaceri.

PROIECTAT PE O FUNDATIE SOLIDA

Cu peste 500 de unitati de productie alimente si bauturi active in peste 85 de tari, QAD este un furnizor consacrat de solutii eficiente, de tip ERP, pentru producatorii din acest domeniu.

QAD participa la dezvoltarea mai multor standarde globale cheie la nivel de sector si colaboreaza in mod activ cu clientii in cadrul mai multor grupuri de dezvoltare si din industrie.

Pe baza experientei acestor initiative, QAD inglobeaza in QAD Enterprise Applications cele mai bune practici din sector pentru a ajuta companiile de alimente si bauturi sa se adapteze rapid la provocarile legate de satisfacerea cererii de consum, gestionarea stocurilor si a lantului de aprovizionare, managementul financiar si nevoia de conformitate, ce pot surveni in piata locala sau globala actuala.

Accent pe satisfacerea cererii la raft

Companiilor de alimente si bauturi nu le prisosesc niciodata informatiile privind comportamentul consumatorilor.

In ziua de azi, producatorii se bazeaza pe datele la punctul de vanzare si la nivel de magazin pentru a imbunatati procesul de planificare si prestare.

QAD Demand Planning utilizeaza modele matematice bazate pe datele de consum pentru a realiza si gestiona previziuni precise, identificand caracterul sezonier si alte modele de cumparare.

QAD Business Intelligence le permite producatorilor sa evalueze in mod rapid situatiile economice pentru a putea lua decizii-cheie legate de productie si distributie pe baza datelor la punctul de vanzare.

QAD Warehouse Management ofera o gama completa de functionalitati de automatizare a sarcinilor, selectionare, controlul calitatii, reaprovizionare si analiza stocurilor, acoperind mai multe depozite. Producatorii de alimente si bauturi utilizeaza QAD Enterprise Applications in vederea livrarilor frecvente, pentru a evita epuizarea stocului la raft.

Accent pe promotiile de succes

Producatorii de alimente si bauturi aloca fonduri substantiale pentru cheltuielile de marketing si promotii, apeland la o varietate de tehnici, precum cupoanele, programele de vanzari grupate sau de reduceri. Dar ce functioneaza cu adevarat?

Trade Activity Management de la QAD ofera producatorilor vizibilitate deplina asupra proceselor promotionale si indicatorilor aferenti si cuprinde un set de procese promotionale automate, pentru a reduce probabilitatea aparitiei unor erori. Fiind integrata cu QAD Demand Planning si QAD Business Intelligence, solutia permite corelarea previziunilor cu rezultatele si ofera o gama variata de rapoarte si analize „what-if” pentru a modela promotiile viitoare.

Accent pe gestionarea stocurilor si a lantului de aprovizionare

Controlul calitatii, costurile materiilor prime si ale alimentelor de baza, precum si presiunile legate de marja globala determina producatorii de alimente si bauturi sa tina o evidenta mai riguroasa ca niciodata a stocurilor, in fiecare etapa a lantului de aprovizionare.

QAD Transportation Management reprezinta un set complet de instrumente pentru optimizarea transporturilor, fie aeriene, navale, coletarie, rutiere sau feroviare, si de asistenta in asigurarea conformitatii si intocmirea documentatiei internationale. Acesta permite producatorilor de alimente si bauturi sa asigure reaprovizionarea la timp cu produse, dar si sa urmareasca traseul articolelor – de la materii prime la bunuri finale – in si din depozite catre distribuitorii cu amanuntul.

Accent pe siguranta si conformitate

Aspectele legate de siguranta si calitatea alimentelor nu au fost niciodata mai importante ca in prezent. Desi exista o serie de motive in acest sens, principalele ratiuni se refera la bolile cu transmitere prin alimente si la faptul ca fiecare unitate de productie din acest sector de pe glob este supusa unor reglementari si inspectii foarte stricte.

QAD QMS (Quality Management System) ofera functionalitatile necesare pentru a respecta permanent cerintele sistemului de calitate, partajand totodata datele referitoare la calitate la nivelul tuturor proceselor de productie si lantului de aprovizionare. Acest lucru permite producatorilor de alimente si bauturi sa configureze procesele de lucru astfel incat sa respecte standardele de siguranta si cerintele de conformitate la nivel local si international.

Functionalitatile oferite de QAD pentru identificare, urmarire si retragere (Track, Trace & Recall) asista companiile in gestionarea retragerilor de la vanzare si in identificarea si localizarea tuturor produselor, in cadrul fiecarei etape de productie si distributie. Componentele Serialization si Lot Management permit companiilor sa localizeze si sa urmareasca seriile pentru volume mari si sa gestioneze serii de masa, asigurand totodata gestionarea si controlul cerintelor de logistica.

Solutiile ERP bazate pe tehnologia Cloud se bucura de o popularitate crescanda, contribuind la rezolvarea problemelor legate de lipsa resurselor IT locale, de nevoia de a accelera implementarile, fuziunile si achizitiile sau de aspectele privind externalizarea si partajarea serviciilor.

QAD furnizeaza o gama larga de solutii QAD Enterprise Cloud, precum QAD Cloud Apps, QAD Cloud Services si QAD Cloud Portal.

QAD Cloud ERP este acelasi software ca si cel asigurat prin implementarea locala a QAD Enterprise Applications – o aplicatie cu numeroase functionalitati, testata integral, proiectata pentru intreprinderi si utilizata de mii de clienti. Veti beneficia, totodata, de experienta recunoscuta a QAD in serviciile de asistenta pentru clienti, prin care compania a castigat mii de utilizatori fideli.

Ofertele de abonamente pentru QAD Enterprise Cloud de la QAD va asigura flexibilitate in gestionarea mediului IT propriu. Puteti opta pentru implementare mixta armonizata, in cadrul careia anumite sedii vor opera cu resursele locale, iar altele in cloud.

In cazul marilor producatori de alimente si bauturi, aceasta varianta flexibila de implementare permite, intr-un mod simplu, ca mai multe sedii sa initieze operatiuni noi sau sa se integreze cu unitatile ERP existente.

QAD Cloud ERP prezinta avantaje si pentru companiile mai mici de alimente si bauturi, oferind un sistem ERP de ultima generatie, fara sa necesite investitii initiale de capital semnificative. Procesul de dezvoltare va fi mai usor de planificat, fiindca veti cunoaste costurile pentru a simplifica bugetarea si veti putea adauga noi utilizatori cu un singur telefon. Veti beneficia de puterea si flexibilitatea QAD Enterprise Applications cu usurinta si simplitatea QAD Cloud ERP.

QAD ENTERPRISE APPLICATIONS: O SUITA COMPLETA PROIECTATA PENTRU SECTORUL ALIMENTAR SI DE BAUTURI

QAD Enterprise Applications ( in ambele variante On-premise si Cloud ), pentru implementari locale si globale, ofera producatorilor de alimente si bauturi o modalitate eficace de a:

  • Raspunde nevoii de satisfacere a cerintelor de consum „la raft”.
  • Introduce rapid produse noi pe piata, pentru a satisface cererea de consum.
  • Optimiza procesele legate de productie, lantul de aprovizionare si operatiunile cu clientii, punand accentul pe calitate, cost si furnizare, mentinand totodata nivelul dorit de performanta operationala.
  • Sustine cresterea si expansiunea globala si imbunatatirea marjei.
  • Indeplini mai rapid cerintele de siguranta si de reglementare, aflate in continua evolutie.
  • Accesa si analiza procesele si datele, in special cele privind comportamentele de consum, avand vizibilitatea necesara pentru a putea lua decizii rapide si fundamentate.
  • Implementa in cloud sau local, utilizand servicii recunoscute de implementare si migrare.
  • Gestiona sediile in mod simultan in cloud si local, avand o imagine unica a tranzactiilor si informatiilor din toate entitatile organizatiei.
Tag-uri:
, , ,
Fara Comentarii

Posteaza un comentariu