CRESCENDO, partenerul mediului academic - Crescendo
17745
post-template-default,single,single-post,postid-17745,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

CRESCENDO, partenerul mediului academic

CRESCENDO, partenerul mediului academic

In perioada 20-21 septembrie, CRESCENDO a fost partenerul reuniunii Didactica Magna, Minima Moralia, manifestare stiintifica organizata la inceputul fiecarui an universitar, la care participa profesori si cercetatori din universitati si institutii de prestigiu din Bucuresti si din tara a caror principala preocupare o constituie formarea si dezvoltarea profesionala a viitoarelor cadre didactice. Gazda din acest an a fost Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”.

Procesul de invatamant devine tot mai complex datorita dinamicii rapide a schimbarilor socioeconomice,fapt ce reclama o schimbare de paradigma la nivelul educatiei din Romania. Astazi, se cauta solutii adecvate pentru realizarea trecerii de la un invatamant centrat pe cunostinte, pe profesor, la unul centrat pe student, pe competente, pe gandire critica si pe responsabilizare publica in educatie.” precizeaza organizatorii reuniunii. Astfel, convocarea organizata de Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic al Universitatii Nationale de Aparare „Carol I”, a abordat problemele esentiale si de actualitate ale invatamantului superior.

Ca partener si speaker al evenimentului, Marius Turlea (CRESCENDO) s-a axat pe importanta introducerii si cresterii gradului de utilizare a tehnologiei informatiei in procesul de predare/invatare in invatamantul universitar si nu numai. Crescendo, gratie experientei acumulate in realizarea proiectelor, pune la dispozitia universitatilor know-how-ul si solutiile adecvate pentru dezvoltarea de platform colaborative, care sa permita factorilor implicati in sistemul educational (personal didactic, elevi, parinti si diverse comunitati) sa participe efectiv la dezvoltarea unei societati bazate pe cunoastere.

Platforma propusa ofera suport pentru predare, invatare, testare, evaluare si administrare de continut si poate fi adaptata pentru a satisface pe deplin cerintele oricarei universitati si are la baza 3 produse Microsoft de ultima generatie:

  • SharePoint – portal si site-uri de colaborare ce suporta solutii de tip eLearning
  • Exchange – mesagerie si colaborare
  • Office Communications Server (OCS) – mesagerie instant, audio si videoconferinte, partajare de desktop si colaborare pe documente.

Printr-un demo live, Marius Turlea a demonstrat cum acest trio (SharePoint, Exchange si OCS) faciliteaza realizarea de intalniri virtuale, ofera acces la comunicare si colaborare de oriunde, oricand si cu oricine, inlaturand barierele de comunicare si permitand elevilor, studentilor , profesorilor si parintilor sa comunice mai rapid si mai eficient.

Principalele potentiale beneficii obtinute de in urma adoptarii solutiei si subliniate pe parcursul prezentarii au fost:

  • Elevii si profesorii vor avea acces la o gama mai larga de resurse educationale, in interiorul si in afara mediului scolar. (lectii, teste online, programarea orara, anunturi, etc.).
  • Profesorii vor avea la indemna instrumente software special concepute ca resurse suplimentare pentru ora de curs. Cadrele didactice vor putea personaliza sau crea noi resurse educationale.
  • Parintii vor avea acces la instrumentele adecvate pentru a sustine si a se implica activ in experienta educationala a copiilor lor.
  • Facilitarea colaborarii dintre toti factorii implicati in sistemul educational (personalul didactic, elevi, parinti si diverse comunitati): e-mail, forumuri de discutii si chat, conferinte audio si video, partajare de desktop, aplicatii si prezentari.

In calitatea de Microsoft Gold Partner – Academic Reseller, CRESCENDO pune la dispozitia universitatilor si institutiilor din sistemul de invatamant peste 17 ani de experinta in implementarea de solutii integrate, o echipa de profesionisti certificati Microsoft si un portofoliu vast de solutii care acopera mare parte din necesitatile specifice mediului academic.

Tag-uri:
Fara Comentarii

Posteaza un comentariu