Sefii din IT&C prevad cresteri de 5%, 10% sau chiar 20% peste 2009 - Crescendo
17250
post-template-default,single,single-post,postid-17250,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Sefii din IT&C prevad cresteri de 5%, 10% sau chiar 20% peste 2009

Sefii din IT&C prevad cresteri de 5%, 10% sau chiar 20% peste 2009

Opiniile privind industria locala de IT&C in 2010 raman destul de divergente. In timp ce jucatorii din soft si servicii prevad o revenire pe crestere a pietei anul acesta, jucatorii din telecom sunt mai degraba retinuti. Retailul IT&C va ramane afectat de situatia economica dificila, iar in segmentul on-line s-ar putea inregistra cresteri, dar si noi achizitii de mari jucatori.

Jucatorii din piata locala de software asteapta de la anul 2010 o re­ve­nire pe cres­tere a segmentului, cu 5% pana la 10%, in functie si de evolutia economiei, in general. „Sun­tem optimisti privind cres­te­rea economi­ei si a industriei IT, cre­dem ca industria IT va creste de 10 ori mai repede decat economia, ceea ce va in­­­semna fie 5%, re­spectiv 0,5% pana la 10%, respectiv 1%“, a declarat pentru „Finan­ciarul“ Calin Tatomir, director ge­ne­ral la Microsoft Ro­mania. „Multe dintre incerti­tudinile le­gate de contextul politico-economic s-au clari­ficat odata cu incheierea ale­gerilor, numirea Guver­nului, stabilirea buge­tului pentru 2010“, explica Tatomir. „Sa­lutam continuitatea portofo­liu­lui IT&C si pozitia publica de sustinere a rolului IT in reluarea cresterii econo­mice“, a adau­gat el. Managerul Mi­cro­soft vede printre factorii reluarii cres­terea si relansa­rea vanzarilor de PC-uri prin aparitia unor noi modele (touch screen etc.), adoptia Windows 7, cloud com­pu­ting, virtuali­zare.  (…)

Marius Tulea, General Ma­nager al Crescendo, este de asemenea de parere ca o crestere a pietei de software se va vedea, dar, din a doua juma­tate a anului, res­pec­tiv fi­na­lul tri­mestrului al treilea sau ince­­pu­tul trimestrului al pa­tru­lea. „Ne astep­tam ca in al doilea semestru piata de soft­­ware sa revina pe crestere; fi­na­lul anu­lui ar putea in­re­gis­tra o crestere zero sau de ma­xi­mum 5%-10% fata de 2009. As­tep­tam ca in se­mestrul II semnele re­venirii eco­nomice sa fie vizibile si la noi, dete­r­mi­nand compa­niile sa revina la gandirea normala de business, foca­lizata pe crestere si investitii“, considera Ma­rius Tulea. Acesta precizeaza ca, per total, piata va pastra in prima parte a aces­tui an trendul descendent. „Ne astep­tam la o revenire a pietei de software de bu­si­ness abia in S2/T4, pe fondul necesitatii companiilor de a-si eficientiza si/sau reor­ganiza activitatea, mai ales in zona apli­catiilor de business de tip BI (Bu­si­ness Intelligence), CRM (Customer Rela­tion­ship Manage­ment), chiar si ERP (En­terprise Relation­ship Management)“, afirma Tulea, pre­ci­zand ca aceasta reve­nire se afla sub aus­piciile evolutiei pie­telor interna­tionale si ale miscarilor politice locale. (…)

Publicaţia: Financiarul
Fara Comentarii

Posteaza un comentariu