Companiile din Romania au investit in securitate cibernetica cu 10% mai mult decat anul trecut - Crescendo
16822
post-template-default,single,single-post,postid-16822,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Companiile din Romania au investit in securitate cibernetica cu 10% mai mult decat anul trecut

Companiile din Romania au investit in securitate cibernetica cu 10% mai mult decat anul trecut

Bucuresti, 14 iunie 2016 – Compania CRESCENDO, unul dintre cei mai importanti integratori de solutii IT& C din Romania si furnizor de solutii de securitate cibernetica, estimeaza ca investiile companiilor in solutii de securitate a informatiilor au crescut in acest an cu 10% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, business-ul CRESCENDO axat pe solutii de securitate cibernetica a crescut cu 20% fata de 2015.

Aceasta evolutie a fost inregistrata in contextul cresterii preocuparii companiilor pentru securitatea informatiilor. Conform unui studiu Cisco, top managerii din toate industriile evidentiaza faptul ca inovatia este ingreunata si chiar impiedicata in anumite cazuri de temerile legate de securitatea cibernetica. Conform studiului „Securitatea informatica, factor de crestere pentru companii”, 39% dintre acestia au declarat ca proiecte inovatoare au fost oprite din dezvoltare din motive care tin de riscurile atacurilor informatice.

Preventia infractiunilor informatice nu mai este doar o provocare tehnica, ci una de business, cu implicatii financiare, juridice si reputationale. Securitatea informationala (si componenta ei de securitate cibernetica) devin teme de discutie permanente la nivelul conducerii companiilor, iar functia directorului IT – si din perspectiva securitatii – nu mai poate fi privita doar ca o functie suport pentru business, ci devine una strategica.

“Securitatea este unul dintre pilonii de baza ai unei afaceri, fara de care evolutia tehnologica nu este posibila in termeni de protectie si siguranta a datelor. De aceea, este o parte importanta a strategiei noastre axate pe cloud, alaturi de ceilalti piloni strategici: Mobility | IoT | BI si Software Integration. Punem accent pe evolutia tehnologica, sustinand inovatia, in termeni de creativitate, agilitate si flexibilitate. Doar astfel putem aduce valoare afacerilor clientilor nostri. Pana la sfarsitul anului, compania noastra isi propune sa creasca business-ul in solutii de securitate cu 30%.”, declara Marius Tulea, Director General, CRESCENDO.

CRESCENDO si-a asumat misiunea de a informa companiile din Romania despre pierderile pe care le pot suferi prin tratarea superficiala a securitatii informatiilor. Managerii companiilor trebuie sa fie constienti de riscurile atacurilor, care pot afecta sanatatea afacerilor lor si de importanta unei strategii de securitate la nivel de companie, care sa previna furtul de informatii, accesul ilegal la sistem informatic al companiei si blocarea sau perturbarea functionarii acestuia.

In acest scop, CRESCENDO, partener Cisco GOLD si certificat ISO 27001:2013 (standard pentru managementul securitatii informatiei), va organiza evenimentul „Securitatea este business-ul tau”, care va avea loc joi, 16 iunie. Evenimentul va aduce in discutie cele mai noi tendinte pe piata solutiilor de securitate cibernetica din Romania, dar si rolul managementului in securizarea business-ului.

„Securitatea informatiilor inseamna mai mult decat securitatea cibernetica, si mai mult decat setari de sisteme tehnice, programe antivirus si firewall; inseamna evaluarea situatiei si luarea unor decizii corecte, cu estimarea riscurilor si a impactului acestora asupra reputatiei companiei. Rezultatul: clienti protejati si, cel mai important, cresterea in conditii durabile a afacerii”, mai adauga Marius Tulea.

Despre CRESCENDO

CRESCENDO, casa de solutii IT&C, este unul dintre primii furnizori de solutii de comunicatii si securitate din Romania, certificati Cisco inca din 2007 –  ajuns acum la cel mai inalt nivel de certificare, Gold. Si prin prisma acestui parteneriat, parte din portofoliul extins de solutii, expertiza si experienta in domeniul securitatii, CRESCENDO ofera servicii care raspund nevoilor specifice ale companiilor de toate dimensiunile.

Tag-uri:
Fara Comentarii

Posteaza un comentariu