Outsourcing-ul, un parteneriat masurabil de sigur! - Crescendo
17406
post-template-default,single,single-post,postid-17406,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Outsourcing-ul, un parteneriat masurabil de sigur!

Outsourcing-ul, un parteneriat masurabil de sigur!

Prin obtinerea certificarii Sistemului de Management al Securitatii Informatiei, CRESCENDO garanteaza clientilor, pe baza bunelor practici si a standardelor din domeniu, cuantificarea si reducerea riscurilor de securitate a informatiei, pana la nivelurile acceptate de comun acord.

Bucuresti, 19 ianuarie 2010  CRESCENDO, casa de solutii IT&C anunta obtinerea, la sfarsitul lunii decembrie, a certificarii Sistemului de Management al Securitatii Informatiei, in conformitate cu cerintele standardului de referinta SR ISO/CEI 27001:2006. Prin implementarea si mentinerea acestui sistem, clientii si partenerii de afaceri CRESCENDO dispun de o garantie suplimentara – oferita de o terta parte independenta – ca informatiile cu care opereaza compania sunt protejate impotriva pierderii, distrugerii, accesului neautorizat si a altor riscuri specifice.

Informatia este unul dintre activele principale ale oricarei companii. Expunerea informatiilor sensibile catre terte parti si amenintarea ca acele date nu vor fi protejate corespunzator sunt riscuri semnalate ca fiind iminente si critice in activitatea de outsourcing, studiile de specialitate catalogand externalizarea totala sau partiala a sistemului IT&C ca fiind una dintre principalele ingrijorari ale clientilor.

In ciuda acestor statistici, pe fondul reducerii drastice a bugetelor alocate IT-ului si necesitatii eficientizarii activitatii, outsourcing-ul a cunoscut in 2009 un avant considerabil, trend asteptat si in 2010. In aceste conditii, un factor decisiv in alegerea solutiei si a partenerului de externalizare devine garantia ca informatiile companiei client se afla in deplina siguranta. CRESCENDO vine in sprijinul clientilor sai cu o oferta completa de solutii de outsourcing. Prin adoptarea Sistemului de Management al Securitatii Informatiei, CRESCENDO asigura o abordare unitara, in care informatiile, tehnologiile cu care sunt gestionate si practicile de management sunt integrate, astfel incat riscul aparitiei incidentelor de securitate este masurat, controlat si mentinut la nivelul minim prestabilit.

„Certificarile si rezultatele obtinute confirma angajamentul luat de casa de solutii CRESCENDO in directia dezvoltarii si diversificarii portofoliului de servicii de outsourcing. Definit impreuna cu consultanti externi, Sistemul de Management al Securitatii Informatiei a fost conceput in asa fel incat sa asigure selectarea – adecvata si proportionala cu riscurile si potentialele efecte ale acestora – a masurilor de securitate care sa protejeze resursele informationale”, afirma Marius Tulea, General Manager Crescendo.

Certificarea au fost acordata de catre Organismul de Certificare SIMTEX. „In urma auditului de certificare, CRESCENDO a demostrat ca asigura confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea informatiilor si datelor gestionate conform cu politicile si obiectivele de securitate asumate. Sistemul de Management al Securitatii Informatiei este eficace, existand masuri tehnice si procedurale implementate in toate departamentele societatii. Auditul a constat in verificarea implementarii tuturor cerintelor aplicabile din standardul ISO/IEC 27001 si s-a desfasurat conform normelor internationale in domeniu si a schemei proprii de certificare dezvoltate de SIMTEX-OC”, completeaza Razvan Ionescu, Director Departament de Certificare ISO/IEC 27001, SIMTEX-OC.

Mai mult, o data cu obtinerea noii certificari, CRESCENDO dispune acum de un Sistem Certificat de Management Integrat, compania obtinand in ultimele luni ale anului trecut inca doua certificari importante: Sistemul de Management al Sanatatii si Securitatii Ocupationale, conform standardului SR OHSAS 18001:2008, respectiv. Sistemul de Management de Mediu, conform standardului SR EN ISO 14001:2005

Practic, certificarile obtinute reprezinta o recunoastere a faptului ca organizatia se preocupa ca membrii echipei CRESCENDO sa isi desfasoare activitatea intr-un mediu prietenos, cu riscuri minime pentru sanatatea lor si ca proiectele dezvoltate si implementate sunt desfasurate cu grija fata de mediu inconjurator, intr-un mod care asigura continuitatea afacerii si minimizarea riscurilor. Toate acestea contribuie la respectarea si depasirea sistematica a nivelul de calitate asteptat de clienti.

Marius Tulea completeaza: „Sistemul integrat de management ne da o imagine mai completa, acoperitoare si ne ajuta sa luam mai bine pulsul relatiei cu clientii. In acelasi timp, reusim sa mentinem echilibrul relatiilor cu principalii stakeholderi ai companiei : membrii echipei, clientii, partenerii si nu in ultimul rand, mediul si societatea in care traim”.

Despre Simtex

SIMTEX-OC ofera servicii de certificare conform ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 27001, ISO 20000, ISO 22000 precum si certificari de produse (marcajul CE). In prezent SIMTEX-OC detine 8 acreditari nationale si internationale pentru serviciile oferite celor peste 3000 de clienti din Romania, Italia, Germania, Cehia, Austria si Republica Moldova.

 

Tag-uri:
,
Fara Comentarii

Posteaza un comentariu