Parteneriat pentru comunicatii mai sigure - Crescendo
17227
post-template-default,single,single-post,postid-17227,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Parteneriat pentru comunicatii mai sigure

Parteneriat pentru comunicatii mai sigure

Casa de solutii CRESCENDO, Cisco Silver Partner, anunta finalizarea cu succes a proiectului de consolidare si modernizare a retelei de comunicatii de date a Intesa Sanpaolo Bank Romania, subsidiara a Grupului Intesa Sanpaolo. Implementarea, avand la baza tehnologia Cisco Systems, a determinat cresterea securitatii datelor si imbunatatirea eficientei operationale a bancii, cu impact benefic asupra costurilor.

Pe fondul dezvoltarii sustinute a retelei teritoriale si a portofoliului de clienti (atat persoane fizice, cat si juridice) Intesa Sanpaolo Bank a cunoscut o crestere a volumului de date, iar acest lucru a devenit o provocare in ceea ce priveste viteza de transmisie.

„Am decis sa consolidam si sa modernizam rapid infrastructura de comunicatii”, a precizat Marcela Gui, IT Manager, Intesa Sanpaolo Bank. „Ne-am dorit ca solutia aleasa sa fie una flexibila si scalabila, astfel incat sa se poata adapta planurilor de dezvoltare ale bancii noastre pe urmatorii cinci ani”.

„In urma auditului infrastructurii de comunicatii, am propus managementului Intesa Sanpaolo Bank o solutie bazata pe tehnologia Cisco care, prin reunirea principalelor functii de retea: rutarea, comutarea, securizarea si optimizarea traficului, sa permita bancii sa-si gestioneze eficient si sigur schimbul de date in LAN si WAN. O data cu adoptarea noii solutii, gestionarea retelei de comunicatii se face centralizat, fapt ce s-a reflectat in scaderea costurilor operationale”, precizeaza Costel Cristea, Communication Solutions Business Unit Manager CRESCENDO.

In urma implementarii, Intesa Sanpaolo Bank dispune acum de o retea de comunicatii ce asigura confidentialitatea si integritatea datelor schimbate intre unitatile din reteaua bancii. In plus, beneficiaza de o mai buna protectie a datelor impotriva atacurilor din interior, studiile de piata estimand ca in organizatii, la nivel mondial, aproximativ 80% din atacuri provin din interior, de cele mai multe ori involuntar.

ARTICOL SIMILAR:

Intesa si-a intărit securitatea retelei de comunicatii (Ziarul Financiar)
Fara Comentarii

Posteaza un comentariu