Crescendo si Iqon au trecut Rompetrol in private cloud - Crescendo
17135
post-template-default,single,single-post,postid-17135,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Crescendo si Iqon au trecut Rompetrol in private cloud

Crescendo si Iqon au trecut Rompetrol in private cloud

Iqon si Crescendo au mutat infrastructura IT a grupului Rompetrol in private cloud computing Vblock, proiectul fiind cel mai mare de acest fel din Romania, dupa cum spun reprezentantii celor trei companii.

Proiectul a asigurat echipamentele hardware pentru ca Rompetrol sa poata adopta sistemul SAP pentru gestionarea resurselor companiei, a consolidat 575 de servere fizice si 11 sisteme de stocare.

Prin aceasta investitie, grupul Rompetrol isi doreste sa isi micsoreze costurile operationale si sa creasca viteza IT-ului pentru nevoile de business ale organizatiei.

In cadrul proiectului, Crescendo a lucrat cu Iqon, integrator de sisteme si unul din cei mai mari jucatori pe piata locala de outsorcing. Printre clientii Iqon se numara si grupul Rompetrol.

Arhitecturile Vblock combina solutii de procesare, stocare, comunicatii unificate, administrare si securitate oferite de Cisco, EMC si VMware.

Ce este cloud computingul

Solutiile de cloud computing sunt solutii aflate pe un server virtual prin care companiile isi pot diminua costurile de IT si cu 30-40% comparativ cu varianta obisnuita, in care produsele software si infrastructura sunt achizitionate definitiv. Aceasta metoda permite reducerea costurilor deoarece plata se face pe baza de abonament, in functie de gradul de utilizare a programelor cumparate.

Ce este cloud computingul privat

Domeniul solutiilor cloud este impartit in patru tipuri (public, privat, hibrid si comunitar) dintre care cele mai importante segmente sunt cloudul public si cel privat.

Cloud computingul privat (in-house) presupune ca solutiile si serviciile sunt personalizate in functie de cerintele clientului, iar informatiile pot fi accesate doar de membrii acelei organizatii. Acest tip de cloud computing este in general utilizat de companiile din domeniul bancar, telecomunicatii, retail si utilitati.

 

Articol publicat in Wall-Street

Tag-uri:
, ,
Fara Comentarii

Posteaza un comentariu