Scoala Americana Internationala transforma procesul educational cu ajutorul noilor tehnologii - Crescendo
16842
post-template-default,single,single-post,postid-16842,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Scoala Americana Internationala transforma procesul educational cu ajutorul noilor tehnologii

Scoala Americana Internationala transforma procesul educational cu ajutorul noilor tehnologii

Scoala Americana Internationala din Bucuresti (AISB) considera ca tehnologia ofera promisiunea, potentialul si puterea de a transforma modul in care predam si ii invatam pe elevi sa se pregateasca pentru viitor. AISB a fost fondata in 1962 de Ambasada Statelor Unite ale Americii pentru a veni in intampinarea nevoilor unei comunitati educationale in crestere, formata atat din cetateni americani care traiesc in Romania, cat si din alti expati.

Procesul educational nu mai poate ‑ limitat la cei patru pereti ai salii de clasa. Credem ca tehnologia este un catalizator foarte important in remodelarea si promovarea experientelor educationale pozitive pentru studentii nostri. In plus, tehnologia ofera studentilor si profesorilor o modalitate de a elimina decalajul dintre viitorul actual si cel dorit, prin crearea arenei propice transformarii si regandirii procesului de invatare, prin inovatie, inventii si antreprenoriat. Viziunea mea asupra tehnologiei de la AISB poate ‑ condensata in 3 atribute: cei trei „E” – Educate, Engagement, Empower (educare, implicare si responsabilizare). Ne focalizam pe imbunatatirea si transformarea scolii, iar dorinta mea este sa folosim tehnologia pentru a crea o institutie de invatamant unde studentii nostri sunt implicati in procesul de a invata cum sa invete. Vrem sa cream un mediu educational orientat catre elevi, unde acestia au o voce si pot alege sa personalizeze, diferentieze si individualizeze procesul de invatare. Speram sa atingem acest obiectiv nobil prin utilizarea tehnologiei intr-un mod inteligent, cu ajutorul infrastructurii de retea Cisco explica Johnson Jacob, director IT la Scoala Americana Internationala din Bucuresti.

In linie cu aceasta viziune, consiliul de administratie al scolii si echipa de conducere au aprobat recent modernizarea celor doua infrastructuri de retea – wireless si wired – pentru a creste capacitatea retelei de a raspunde noilor provocari in materie de trac, imbunatatind in acelasi timp scalabilitatea, redundanta, integrarea, administrarea, securitatea si back-up-ul de date.

Procesul de modernizare a infrastructurii de retea a inceput anul trecut, odata cu lansarea unei invitatii catre mai multe companii IT locale de a prezenta solutii care sa raspunda nevoilor actuale si viitoare ale AISB. A fost ales conceptul prezentat de Crescendo, partener de cursa lunga al AISB, deoarece a propus o solutie apreciata, de ultima generatie, bazata pe tehnologiile Cisco actuale si viitoare. Mai mult decat atat, Crescendo si-a demonstrat profesionalismul si expertiza in consultanta, furnizand recomandari pertinente si inovatoare si promisiunea livrarii unei solutii rapide si sigure.

„Pentru ca am inteles nevoile si, in acelasi timp, impartasim viziunea AISB asupra educatiei, am reusit sa le propunem o solutie total integrata, bazata pe tehnologiile viitorului si care satisface cerintele acestei institutii moderne de invatamant. Pentru Crescendo, acest proiect este un exemplu elocvent pentru modul in care colaborarea cu un partener educational poate stimula procesul de invatare a elevilor si ajuta, astfel, la realizarea viziunii institutiei de invatamant, datorita utilizarii tehnologiilor moderne” spune Dan Agache, Director Executiv, in cadrul Crescendo.

„Am avut o relatie pozitiva si solida cu Crescendo de-a lungul timpului. Am apreciat intotdeauna disponibilitatea lor de a ne sprijini prin profesionalism si expertiza. Solutia de retea initiala a fost implementata in 2004 de Crescendo, iar revenirea la ei, dupa 10 ani, pentru implementarea unei noi solutii reprezinta con‑rmarea increderii si respectului reciproc dintre cele doua organizatii” spune Johnson Jacob, director IT la Scoala Americana Internationala din Bucuresti.

Solutia implementata de Crescendo a constat in modernizarea infrastructurii de retea a scolii si a inclus: • Solutie de control al accesului la retea pentru elevii, profesorii si invitatii scolii (solutie de tip BYOD, bazata pe Cisco ISE – Identity Service Engine)

  • Roaming simplicat si mobilitate a dispozitivelor prin solutia Cisco Campus Solution
  • Aplicatie integrata de management unicat prin solutia Cisco Prime Solution
  • Administrarea usoara a retelei cu ajutorul solutiei Cisco Catalyst Instant Access
  • Multitudine de porturi

„AISB sta foarte bine la capitolul dotari tehnologice. Fiecare clasa este dotata cu tehnologii diverse, precum table inteligente, proiectoare si boxe wireless. Dispunem, de asemenea, de o mare varietate de dispozitive precum desktop-uri, ecrane de proiectie HD tactile, camere de documente, tablete si iPad-uri. De asemenea, oferim acces facil la tehnologii de predare si invatare pentru profesori, prin intermediul programului care asigura tablete individuale pentru profesori, dar si pentru elevi, prin programul de acces individual la laptop-uri, in cadrul programului BYOD, deschis studentilor, profesorilor si parintilor”, spune Johnson Jacob.

Ca urmare a cerintei tot mai mare de conectivitate si acces la internet, era imperativ pentru AISB sa-si modernizeze infrastructura de retea. „Obiectivul nostru a fost de a le asigura elevilor si profesorilor nostri cele mai bune conditii pentru desfasurarea procesului educational, iar acest lucru a necesitat un efort constant de imbunatatire a capacitatii retelei si abilitatii noastre de a integra o solutie wireless si wired pentru a oferi o experienta aparte. Avem in prezent peste 1.000 de dispozitive care necesita conectare la retea, iar cerintele sunt tot mai mari. N-am ‑ putut realiza toate aceste lucruri fara noua infrastructura de retea Cisco, pe care am implementat-o impreuna cu Crescendo. Suntem mandri de acest rezultat, iar acum putem oferi acces instant si integrat tuturor utilizatorilor nostri, fara intreruperi, pentru a bene‑cia de e‑cienta si productivitate maxime”, adauga Johnson Jacob.

Solutia a fost implementata cu succes in vara anului 2015, pe durata unei luni si jumatate.

„Crescendo si Cisco si-au demonstrat expertiza tehnica prin intermediul unei implementari impecabile, performante si profesioniste – una dintre cele mai bune si de succes implementari pe care le-am realizat in cariera mea de peste 30 de ani”, mai spune Johnson Jacob.

Scoala Americana Internationala din Bucuresti este una dintre cele mai respectate si apreciate institutii de invatamant privat din Romania. In prezent, in scoala sunt inscrisi 820 de elevi, de 56 de nationalitati si isi desfasoara activitatea o echipa de 200 de cadre didactice si personal administrativ din mai multe tari.

Fara Comentarii

Posteaza un comentariu