Afacerile Crescendo International s-au situat la circa 50 mil. lei in 2016: cererea pentru solutiile de securitate IT a inceput sa creasca - Crescendo
17446
post-template-default,single,single-post,postid-17446,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Afacerile Crescendo International s-au situat la circa 50 mil. lei in 2016: cererea pentru solutiile de securitate IT a inceput sa creasca

Afacerile Crescendo International s-au situat la circa 50 mil. lei in 2016: cererea pentru solutiile de securitate IT a inceput sa creasca

Cu toate ca in 2016 integratorul IT&C a avut afaceri in scadere, in primele trei luni ale acestui an veniturile s-au dublat comparativ cu trimestrul I din 2016.

Crescendo International, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii si solutii integrate de IT&C de pe piata locala, a inregistrat anul trecut afaceri de 50,7 milioane de lei, cu aproape 8% mai putin decat in 2015, scaderea fiind cauzata de decalarea termenelor de finalizare a unor proiecte IT traditionale. Cererea pentru solutii IT bazate pe cele mai noi tehnologii este insa in crestere, solutiile de securitate cibernetica, spre exemplu, inregistrand un avans de 20% in 2016 comparativ cu 2015.

„Cifra de afaceri a anului 2016 a atins suma de 50.671.317 lei, dupa ce anul 2015 s-a incheiat cu un venit de 54.914.520 lei. Scaderea a fost cauzata de faptul ca anumite proiecte au fost decalate fata de estimarile initiale, nefiind finalizate in 2016. Lucram constant la cresterea ponderii veniturilor recurente fata de cele provenite din proiectele traditionale in totalul veniturilor, dar trebuie sa luam in calcul faptul ca vorbim despre un proces de durata“, a declarat Adrian Petrea, directorul general adjunct din cadrul Crescendo International, care gestioneaza operatiunile companiei.

Activitatea de integrare IT&C a Crescendo International este impartita in patru linii de business – software, comunicatii, solutii de calcul (computing) si platforme colaborative. Dintre acestea, cele mai mai ponderi in cifra de afaceri realizata anul trecut au avut-o linia de business de comunicatii – 40%, si cea de solutii de calcul – 35%. De altfel, veniturile generate de linia de business de computing au inregistrat si cea mai mare crestere anul trecut.

„Bazat pe structura  proiectelor finalizate in anul calendaristic 2016, linia de business cu cea mai mare crestere fata de anul calendaristic 2015 a fost cea de computing“, a punctat Petrea. El a adaugat ca anul trecut compania a castigat 20 de clienti noi din diferite domenii precum financiar-asigurari, farmacie, industrie, pentru care a integrat o serie de solutii bazate pe noile tehnologii. Solutiile de se­cu­ri­tate cibernetica s-au numarat de asemenea printre solutiile care au avut cresteri substan­tiale in 2016, cererea fiind cu 20% mai mare decat in 2015. Per total, in businessul Crescendo, solutiile de securitate IT au avut o pondere de aproximativ 10%.

Cu toate ca in 2016 integratorul IT&C a avut afaceri in scadere, in primele trei luni ale acestui an veniturile s-au dublat comparativ cu trimestrul I din 2016.

„Primul trimestru al anului ne-a adus venituri de 14.020.114 lei, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cand ve­niturile au depasit cu putin 6.500.000 lei. Am inregistrat aceasta crestere datorita fap­tu­­lui ca o parte din proiectele care ar fi trebuit sa fie finalizate in anul 2016, fapt ce ar fi adus o crestere rezonabila a cifrei de afa­ceri in anul 2016 fata de 2015, au fost de fapt finalizate in prima parte a anului 2017“, a explicat el.

In 2015 a cifra de afaceri neta a Crescendo International s-a situat la 54,9 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

Pe langa finalizarea proiectelor incepute in 2016, in primul trimestru al acestui an compania a incheiat trei noi contracte si a continuat colaborarea cu clientii existenti pentru furnizarea a diferite solutii si servicii IT.

„In primul trimestru am avut trei contracte noi cu clienti noi – companii din zona financiara si asigurari si peste 50 de contracte noi (de dimensiuni variate) cu clienti cu care deja lucram“, a subliniat Petrea.

Echipa Crescendo International numara in prezent 92 de persoane, cu 7 mai multe decat la finalul anului trecut.

Articol publicat in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 25.05.2017

 

Fara Comentarii

Posteaza un comentariu