QAD Enterprise Applications (MFG/PRO) la Elite Romania - Crescendo
16925
post-template-default,single,single-post,postid-16925,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

QAD Enterprise Applications (MFG/PRO) la Elite Romania

QAD Enterprise Applications (MFG/PRO) la Elite Romania

Aplicatia ERP cu numele MFG/PRO si dezvoltata de compania QAD a fost implementata la Elite Romania de specialistii CRESCENDO. In plus, CRESCENDO a asigurat si consultanta in implementarea solutiei WAN si a securitatii retelei, precum si serverul de mail si securizarea accesului la Internet.

Situatia initiala

Elite asigura astazi peste 51% din consumul romanesc de cafea. Ca sa poata stapani complexitatea productiei si a vanzarilor, a apelat la know-how-ul Casei de Solutii CRESCENDO.

Containerele pline de cafea care se misca prin fabrica sunt urmarite si dirijate on-line, prin terminale portabile. Se intampla in Romania, la Elite.

Astazi, fabrica, centrul de distributie si cele sase centre de regiune sunt conectate on-line. “Ca sa ai un control complet asupra productiei, a costurilor de fabricatie, a eficientei desfacerii, trebuie sa cunosti, zi de zi si ceas de ceas, tot ceea ce se intampla in firma. Toate informatiile despre intrari, iesiri, cumparari, vanzari etc. trebuie sa le strangi ca intr-un cos, din care sa poti extrage oricand ce iti trebuie. Ca sa fii eficient, ai nevoie de o aplicatie IT performanta”, afirma Adrian Dragan, manager IT la Elite Romania.

O astfel de aplicatie Enterprise Resource Planning (ERP) a fost implementata la Elite Romania de specialistii Casei de Solutii CRESCENDO.

Elite acopera astazi peste 51% din consumul romanesc de cafea, cu o gama sortimentala diversa: cafea macinata, cafea instant, capuccino, ciocolata si altele. Desfacerea se face atat printr-o retea de distribuitori, cat si direct catre clienti importanti. O data cu afacerea sa in Romania, la Elite a crescut constant si dotarea informatica.

Solutia

Colaborarea cu CRESCENDO – prima casa de solutii IT&C din Romania – a inceput in 1999. Dupa primele trei luni, au devenit functionale modulele de baza ale ERP-ului MFG/PRO (contabilitate, facturare, plati si incasari). Treptat, au fost pornite si celelalte.

In plus, specialistii Casei de Solutii CRESCENDO au implementat in timp real particularizarile realizate special pentru Elite, dezvoltand la cerere si doua module specializate.

“Rafinarea” functionarii sistemului continua. Mereu este ceva de facut, pentru ca mereu apar necesitati de afaceri noi, ca si noi cerinte legislative. Un asemenea sistem informatic este ca un organism viu, intr-o evolutie permanenta.

“Cand achizitionezi un astfel de sistem, practic cumperi un know-how, nu un program. Este important sa mergi pe niste cai deja bine cunoscute, ca sa fii eficient”, spune Adrian Dragan si adauga: “CRESCENDO ne-a asigurat si consultanta in implementarea solutiei WAN si a securitatii retelei. Serverul de mail si securizarea accesului la Internet le-am realizat tot cu consultanta de la ei. CRESCENDO acopera o gama mare de servicii si echipamente: solutii hard, solutii in anumite domenii de software, in retele si securitate de retea, consultanta in implementare si integrare”.

O astfel de experienta in implementarea de solutii IT&C asigura astazi profesionistilor Casei de Solutii CRESCENDO acele competente transferabile care aduc un plus de calitate sistemelor pe care ei le construiesc.

Beneficii

Investitia intr-un sistem informatic eficient, corect implementat, poate aduce o scadere a costurilor de fabricatie intre 5 si 10% – constata Adrian Dragan. In plus, poti sa ai un control complet asupra productiei, a costurilor de fabricatie, a eficientei desfacerii.

 

Fara Comentarii

Posteaza un comentariu