La Impact, comunicatiile unificate au impact semnificativ asupra costurilor - Crescendo
17411
post-template-default,single,single-post,postid-17411,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

La Impact, comunicatiile unificate au impact semnificativ asupra costurilor

La Impact, comunicatiile unificate au impact semnificativ asupra costurilor

In urma implementarii solutiei Microsoft Office Communications Server 2007 R2, dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor ia decizii mai rapide si beneficiaza de o reducere de pana la 50% a costurilor de deplasare si de comunicare, punand astfel bazele comunicatiilor unificate (Microsoft Unified Communications)

Bucuresti, 3 septembrie 2009  Casa de solutii CRESCENDO anunta ca a finalizat pentru compania Impact implementarea solutiei Microsoft Office Communications Server 2007 R2 dupa ce, anul trecut, a realizat migrarea la Exchange Server 2007. Prin intermediul facilitatilor date de mesageria instant, de audio si video conferintele, Impact D&C S.A. beneficiaza acum de optimizarea comunicarii, ce duce la reducerea simtitoare a costurilor de transport si de comunicare, la castiguri substantiale de timp pe diferite faze ale proiectelor precum si eficientizarea colaborarii de la distanta.

Impact Developer & Contractor este primul reprezentant al sectorului de dezvoltare imobiliara si constructii din Romania cotat la categoria I a Bursei Romane de Valori. In 13 ani de existenta a dezvoltat 16 ansambluri in 5 orase, cu peste 2.000 de case si apartamente precum si 25.000 mp de birouri si spatii comerciale. Impact D&C S.A. ofera solutii de achizitie proprii si consultanta de specialitate. In ultimii ani Impact si-a extins activitatea la scara nationala (Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Oradea, Ploiesti).

In ciuda turbulentelor financiare care au afectat puternic sectorului imobiliar, Impact D&C S.A. a inregistrat in primele 6 luni ale anului 2009, o crestere a profitului brut cu 3% fata de estimarile facute la inceputul anului, ajungand astfel la 3,27 milioane RON. Totodata, compania si-a marit in aceasta perioada cota de piata si a urmarit continuarea lucrarilor la ansamblurile rezidentiale din tara, precum si obtinerea autorizatiilor necesare in al doilea semestru al anului pentru dezvoltarile din polii urbani Greenfield II si Dealul Lomb din Cluj Napoca.

O data cu evolutia companiei Impact D&C S.A. ca dezvoltator major de investitii imobiliare, axat pe proiecte de amploare la nivel national, cresterea volumului de comunicare a devenit o realitate „Asa cum arata cele 10 solutii de achizitie adaptate fiecarui tip de client, precum si apartamentele configurabile in functie de necesitatile individuale ale beneficiarilor, suntem o companie mobila si flexibila. Comunicarea este vitala pentru noi, oriunde ne-am afla, la orice ora. Dezvoltam ansambluri rezidentiale in toata tara, echipa noastra este intr-o continua miscare. Un proiect implica foarte multe aspecte in toate fazele lui, de la proiectare si constructie, pana la marketare in piata. Iar pentru ca totul sa functioneze, trebuie ca membrii echipelor din locatii diferite sa comunice, sa ia decizii si toate acestea cat mai rapid. Spre exemplu, pentru noul proiect din Dealul Lomb de unde locuitorii vor avea o panorama unica asupra orasului Cluj Napoca sunt si vor fi necesare extrem de multe intalniri intre echipa din Bucuresti si cea de la Cluj. Din cauza distantei considerabile se amanau multe sedinte, se pierdeau extrem de multe ore pe drum ca sa nu mai vorbim de costul deplasarilor. Aveam nevoie de o solutie care sa eficientizeze lucrul in echipa, o solutie de comunicatii care sa faciliteze audio si video conferintele.” afirma Aurelian Lungu, IT Manager Impact.

Initial, echipa CRESCENDO a implementat un pilot al produsului astfel incat membrii echipei IMPACT sa poata testa functionalitatile. „Din colaborarile noastre trecute am reusit sa intelegem foarte bine nevoia de comunicare a echipei Impact D&C S.A. Le-am propus un mediu de testare a solutiei prin implementarea pilotului Microsoft Office Communications Server 2007 R2 cu functionalitati precum Instant messaging, Prezenta, Audio si Video conferinte, Remote desktop, Live Meeting. La sfarsitul perioadei de testare, Impact a luat decizia implementarii solutiei. Motivele sunt evidente” – povesteste Marius Turlea, Manager Advanced Software Infrastructure Solutions Team Crescendo.

Prin Office Communication Server 2007 R2 membrii echipei Impact D&C S.A. comunica acum la nivel de text, voce, audio sau video conferinte cu una sau mai multe persoane din companie de oriunde s-ar afla. Se pot initia conferinte web in cadrul carora membrii echipei pot partaja aplicatii, prezentari sau chiar desktop-uri. Acum, o mare parte din sedinte se realizeaza fara ca toate persoanele implicate sa se mai adune la o ora anume, intr-o sala anume. In plus prin trimiterea unei simple invitatii online, se pot initia audio si video conferinte cu clienti sau cu diversi colaboratori din tara.

Cresterea numarului de video si audio conferinte a avut ca impact direct reducerea costurilor „In urma implementarii am inregistrat o reducere substantiala a costurilor de comunicare si de deplasare. Numarul deplasarilor a scazut cu 40% – 50%, la fel si costurile aferente. In plus, in doar cateva ore luam decizii care altadata erau amanate 2-3 zile“, completeaza Aurelian Lungu, IT Manager Impact.

Prin integrarea produsului Office Communication Server 2007 R2 cu Exchange Server 2007, utilizatorul clientului Microsoft Office Communicator poate cunoaste starea de prezenta a oricarui coleg – daca este sau nu la birou, daca este intr-o sedinta sau daca este angajat intr-o convorbire telefonica – o parte din aceste informatii fiind obtinute prin intermediul calendarului din Microsoft Outlook al persoanei respective. Si, in acelasi timp, oricine poate sa afle daca in absenta sa a fost cautat, intr-o forma sau alta.

Plusul de comunicare acelereaza si eficientizeaza lucrul in echipa, concretizat in castiguri substantiale de timp. Perioada de dezvoltare a unui proiect poate sa scada acum, prin faptul ca luarea deciziilor, comunicarea si implementarea lor se realizeaza intr-un timp mult mai scurt.

„Pentru noi, Microsoft Unified Communications este solutia potrivita“, concluzioneaza Aurelian Lungu.

 

Tag-uri:
Fara Comentarii

Posteaza un comentariu