Outsourcing, 2010: Proiecte publice blocate si crestere modesta - Crescendo
17238
post-template-default,single,single-post,postid-17238,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Outsourcing, 2010: Proiecte publice blocate si crestere modesta

Outsourcing, 2010: Proiecte publice blocate si crestere modesta

O problema stringenta pentru industria de outsourcing din Romania ramane sectorul public, sarac in proiecte si in 2010, comparativ cu anii anteriori, in special din cauza crizei economice, spun reprezentanti ai industriei locale de profil, consultati de Wall-Street.

Guvernul trebuie sa fie mai activ in atragerea de investiti

Problemele din sectorul public nu vor ajuta industria de externalizare anul acesta, multe proiecte fiind blocate din lipsa fondurilor de finantare.

“Pana acum, numarul de proiecte de outsourcing in sectorul public a fost extrem de mic, aproape de zero. Tinand cont de conjunctura economica si de gradul de deschidere al autoritatilor publice, desi ne-au demonstrat in anii precedenti ca sunt capabili de surprize, nu credem ca anul 2010 va aduce schimbari majore din aceasta directie”, arata Marius Tulea, directorul general al furnizorului de solutii IT CRESCENDO.

Romania, un punct de atractie pentru multinationale

(…) Intrarea unor jucatori noi pe plan national nu este exclusa. Conform lui Tulea, indiferent de piata, intotdeauna va fi loc de companii noi. ”Piata din Romania nu a ajuns inca in stadiul de maturitate, lucru care ne face sa credem ca vor mai fi intrari in aceasta industrie, insa din a doua jumatate a anului”, adauga el.

Industria locala de outsourcing poate ajunge la 85 mil. euro in 2010

In contextul actual au aparut primele semne de revigorare in industria de outsourcing locala. Totusi, iesirea din criza se va face progresiv si, deocamdata, este prematur sa se discute despre o reala redemarare a acestui sector, considera Jiman. La fel, in momentul de fata este dificil de prognozat o valoare totala a pietei romanesti de externalizare, intrucat aceasta este foarte fragmentata. Romania are companii mari in acest sector, autohtone sau multinationale, cat si foarte multe companii mici.

Conform surselor din piata, citate de Crescendo, industria locala de outsourcing era estimata in 2009 la circa 70 milioane euro, in crestere fata de anul precedent, iar pentru 2010, compania de aplicatii si solutii IT&C vede o crestere a pietei de aproximativ 15 – 20%, pana la 80 – 85 milioane euro.

(…) Iar in momentul de fata, companiile din Romania, fie ele medii sau mari, au fost si vor fi determinate sa se uite la costuri si sa ia masuri in asa fel incat sa asigure nivelul asteptat de servicii la costuri controlabile. “Pentru ca ideea de costuri mici nu este ceva la care sa te raportezi cand vine vorba de acelasi nivel de servicii”, dupa cum spune Marius Tulea (foto).

Citeste articolul original pe site-ul publicatiei. 
Fara Comentarii

Posteaza un comentariu