CRESCENDO si Intesa Sanpaolo Bank, parteneriat pentru comunicatii mai sigure - Crescendo
17394
post-template-default,single,single-post,postid-17394,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

CRESCENDO si Intesa Sanpaolo Bank, parteneriat pentru comunicatii mai sigure

CRESCENDO si Intesa Sanpaolo Bank, parteneriat pentru comunicatii mai sigure

– Prin proiectul de consolidare si modernizare a intregii infrastructuri de comunicatii, Intesa Sanpaolo Bank beneficiaza de cresterea securitatii datelor si a disponibilitatii serviciilor oferite, simultan cu reducerea costurilor aferente administrarii retelei –

Bucuresti, 28 Octombrie 2010 – Casa de solutii CRESCENDO, Cisco Silver Partner, anunta finalizarea cu succes a proiectului de consolidare si modernizare a retelei de comunicatii de date a Intesa Sanpaolo Bank Romania, subsidiara a Grupului Intesa Sanpaolo. Implementarea, avand la baza tehnologia Cisco Systems, a determinat cresterea securitatii datelor si imbunatatirea eficientei operationale a bancii, cu impact benefic asupra costurilor.

Pe fondul dezvoltarii sustinute a retelei teritoriale si a portofoliului de clienti (atat persoane fizice, cat si juridice) Intesa Sanpaolo Bank a cunoscut o crestere a volumului de date, iar acest lucru a devenit o provocare in ceea ce priveste viteza de transmisie.

„Am decis sa consolidam si sa modernizam rapid infrastructura de comunicatii” a precizat Marcela Gui, IT Manager, Intesa Sanpaolo Bank. „Ne-am dorit ca solutia aleasa sa fie una flexibila si scalabila, astfel incat sa se poata adapta planurilor de dezvoltare ale bancii noastre pe urmatorii 5 ani” completeaza Marcela Gui.

„In urma auditului infrastructurii de comunicatii, am propus managementului Intesa Sanpaolo Bank o solutie bazata pe tehnologia Cisco care, prin reunirea principalelor functii de retea: rutarea, comutarea, securizarea si optimizarea traficului, sa permita bancii sa-si gestioneze eficient si sigur schimbul de date in LAN si WAN. O data cu adoptarea noii solutii, gestionarea retelei de comunicatii se face centralizat, fapt ce s-a reflectat in scaderea costurilor operationale” precizeaza Costel Cristea, Communication Solutions Business Unit Manager CRESCENDO.

In urma implementarii, Intesa Sanpaolo Bank dispune acum de o de retea de comunicatii ce asigura confidentialitatea si integritatea datelor schimbate intre unitatile din reteaua bancii. In plus, beneficiaza de o mai buna protectie a datelor impotriva atacurilor din interior, studiile de piata estimand ca in organizatii, la nivel mondial, aproximativ 80% din atacuri provin din interior, de cele mai multe ori involuntar.

Pentru a se asigura performante ridicate la nivelul intregii retele de comunicatii si predictibilitate in ceea ce priveste functionarea si intretinerea ei, consultantii CRESCENDO au proiectat si implementat o arhitectura de acces la serviciile din DataCenter, conforma cu best practice-urile Cisco, respectand totodata politica de securitate si comunicatii a bancii.

Astfel, gradul de disponibilitate al aplicatiilor critice de business a crescut, sistemul comutand acum in timp real in cazul aparitiei unei defectiuni la nivelul furnizorilor de linii de comunicatii sau la nivelul echipamentelor de retea (arhitectura centrala de tip „multi-site”, cu Data Center si Disaster Recovery Center).

In plus, personalul tehnic de la sediul companiei poate administra reteaua centralizat (utilizand platformele software de management de la Cisco Systems – CiscoWorks si Access Control Server), ceea ce permite o schema de personal optima, in conditiile furnizarii de servicii intranet si internet securizate si complexe, pentru angajatii din toate locatiile.

„CRESCENDO ne-a oferit solutia si serviciile de care aveam nevoie. Adoptarea solutiei a determinat o scadere a costurilor aferente administrarii si intretinerii retelei de date. In plus, acum totul se intampla mai repede si intr-un mediu mult mai sigur. Iar daca pe viitor vom dori sa ne extindem reteaua de unitati sau sa adoptam noi tehnologii, acest lucru se va realiza fara modificari substantiale aduse infrastructurii de comunicatii”. concluzioneaza Marcela Gui.

Despre Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank este parte a Grupului Intesa Sanpaolo, una dintre cele mai importante institutii financiar bancare din zona euro si lider in Italia. Activitatile internationale ale grupului sunt concentrate in regiunea Europei Centrale si de Est, precum si in bazinul Mediteranean unde opereaza in 13 tari printr-o retea de circa 1.850 de unitati si 8,5 milioane clienti. De altfel, grupul Intesa Sanpaolo este prezent in 34 de tari din intreaga lume.

Despre CRESCENDO

CRESCENDO, Casa de solutii IT&C, furnizeaza aplicatii, solutii de infrastructura si servicii de integrare personalizate, prin care organizatiile obtin maximum de castig din informatiile de afaceri. Clientii Casei de solutii CRESCENDO economisesc efort si resurse, gasind sub acelasi acoperis punctul unic de contact pentru implementarea de noi solutii IT&C si pentru integrarea lor cu cele existente. Prin parteneriatele cu lideri mondiali din industria IT&C, clientii Casei de solutii CRESCENDO beneficiaza de solutii moderne, validate la nivel international.

 

Fara Comentarii

Posteaza un comentariu