Microsoft vine cu solutii livrate de la distanta - Crescendo
17221
post-template-default,single,single-post,postid-17221,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Microsoft vine cu solutii livrate de la distanta

Microsoft vine cu solutii livrate de la distanta

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a lansat marti pe piata locala mai multe solutii care le permit companiilor sa acceseze de la distanta diferite aplicatii, fara a le mai instala pe computerele sau serverele proprii, care sunt cunoscute sub denumirea generica de cloud computing.

Office 365 si Windows Intune, solutiile de cloud computing lansate de Microsoft, permit, potrivit companiei, cresterea productivitatii si reducerea costurilor pentru firmele mici si mijlocii. Cloud computing reprezinta un ansamblu de servicii, aplicatii si stocare de date, care este accesat de o companie de la distanta.

Solutiile cloud computing scutesc cheltuielile pentru o investitie in servere, licente de soft­ware, de personal tehnic pentru men­tenanta acestora sau de alte abonamente lunare sau anuale. Aceste servicii pot fi accesibile cu ajutorul unei conexiuni la internet si un browser web, fara alte softuri.

Solutia Microsoft Office 365, disponibila sub forma unui abonament, le ofera compa­niilor acces, printr-un browser internet, la apli­catii precum Outlook, Word sau Excel, care nu mai necesita instalarea pe un calculator si achizitia de licente. Aplicatiile pot fi accesate si de pe telefoane sau alte echipamente conectate la net, inclusiv de pe platforme Apple sau Google. Solutia ofera si posibilitatea de a organiza videoconferinte. “Cu Office 365 oferim nu doar un upgrade semnificativ al serviciilor lansate in 2010, ci si Office Professional Plus sub forma de abonament lunar”, a declarat Valentina Ion, Information Worker Business Group Lead la Microsoft Romania.

Serviciul 365 beta poate fi incercat gratis, pretul abonamentului nefiind inca stabilit pentru Romania. In SUA, pretul pe utilizator porneste de la 6 dolari.

Celalalt serviciu lansat de Microsoft, Windows Intune, ofera servicii in cloud pentru administrarea si protectia computerelor printr-o interfata web, astfel incat clientii isi pot gestiona statiile de lucru de oriunde ar fi, serviciul fiind destinat in special IMM-urilor.

“Momentan, Intune este in test la 80 de clienti, firma CRESCENDO fiind prima care a implementat acest serviciu”, a afirmat Tudor Galos, Windows Business Group Lead la Microsoft Romania. Pretul abonamentului lunar pentru o unitate este de 11 euro, in pret fiind inclusa si licenta pentru sistemul de operare Windows 7 Professional.

Articol publicat in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 20.04.2011

Fara Comentarii

Posteaza un comentariu