Agentia ARNIEC / RoEduNet lanseaza portalul I-SYSTEM - Crescendo
17362
post-template-default,single,single-post,postid-17362,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Agentia ARNIEC / RoEduNet lanseaza portalul I-SYSTEM

Agentia ARNIEC / RoEduNet lanseaza portalul I-SYSTEM

In urma implementarii portalului I-SYSTEM, bazat pe tehnologia SharePoint 2010, Agentia ARNIEC/RoEduNet pune la dispozitia institutiilor conectate si a partenerilor sai un portal la standarde europene – un spatiu de lucru centralizat si automatizat – unde sunt gestionate informatiile necesare desfasurarii in conditii optime a activitatii institutiei.

Bucuresti, 12 Octombrie 2011 – Casa de solutii CRESCENDO si Agentia de Administrare a Retelei Nationale pentru Educatie si Cercetare (Agentia ARNIEC / RoEduNet) anunta finalizarea cu succes a implementarii portalului I-SYSTEM, un sistem informatic de management al utilizatorilor si resurselor retelei RoEduNet, bazat pe tehnologia SharePoint 2010. Proiectul, finantat din fonduri europene prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa prioritara 2 – Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare, a necesitat o investitie de aproximativ 130.000 de euro si este parte integrata din planul de dezvoltare a retelei RoEduNet, operata de catre Agentia ARNIEC.

In urma implementarii, Agentia ARNIEC/RoEduNet pune la dispozitia angajatilor sai si a institutiilor conectate sau care vor sa se conecteze la reteaua RoEduNet (universitati, institute de cercetare, scoli si licee din Romania, spitale universitare, biblioteci, muzee si institutii culturale) un portal care indeplineste atat functia de intranet, cat si extranet, un spatiu de lucru centralizat si automatizat, unde se regasesc toate informatiile necesare desfasurarii in conditii optime a activitatii.

“Pana acum toate activitatile erau gestionate manual, ceea ce presupunea un volum de resurse implicate ineficient. Acum, cereri precum conectarea, mentenanta sau interconectarea la reteaua RoEduNet sunt gestionate prin intermediul formularelor online. Fiecare inregistrare este asociata unui flux automatizat, ceea ce face ca procesul sa se desfasoare organizat, iar noi sa avem vizibilitate asupra starii fiecarui document.”, precizeaza Dl. Octavian RUSU, Director Adjunct al Agentiei ARNIEC/RoEduNet.

Astfel, odata introdusa cererea de conectare in sistem, ea parcurge un flux automat in cadrul Agentiei, pentru calificare si aprobare. Dupa aprobare, solicitantul primeste un nume de utilizator si o parola, prin care poate accesa sectiunea privata a portalului. Acolo, prin intermediul formularelor online, poate alege diverse servicii disponibile si poate urmari gradul de utilizare al acestora.

Tot prin portalul I-SYSTEM, Agentia ARNIEC/RoEduNet are la dispozitie o serie de noi functionalitati, precum managementul documentelor – prin care se poate monitoriza fluxul de documente – dar si managementul contactelor si al institutiilor / companiilor in relatie cu Agentia ARNIEC/RoEduNet. In plus, personalul agentiei are acces la o serie de rapoarte predefinite ce permite o vizualizare mai clara a utilizatorilor retelei RoEduNet.

“Portalul I-SYSTEM are o importanta majora in dezvoltarea retelei RoEduNet, intrucat ne usureaza si eficientizeaza activitatea si ne ajuta sa venim mai bine in intampinarea institutiilor partenere. Pana acum, stocarea, cautarea si managementul documentelor si informatiilor Agentiei era greoaie, necesita mult timp si consuma multe resurse. Prin solutia implementata de CRESCENDO am obtinut nu numai o solutie de management a documentelor, dar si o mult mai buna gestionare a relatiei cu institutiile conectate la reteaua RoEduNet.”, completeaza Dl. Octavian RUSU, Director Adjunct al Agentiei ARNIEC/RoEduNet

Dl. Marius Tulea, General Manager al Casei de Solutii CRESCENDO adauga: “Schimbul de experienta, colaborarea intre diverse institutii de cercetare-dezvoltare si de educatie la nivel national si, mai ales, la nivel european, sunt extrem de importante pentru dezvoltarea educatiei si cercetarii din Romania. In urma investitiei realizate, Agentia pune la dispozitia institutiilor conectate la reteaua RoEduNet un portal la standarde europene, ce aduce beneficii prin cresterea performantei in cadrul Agentiei si cresterea implicarii institutiilor conectate, in conditii de securitate si management centralizat al informatiilor. Ne bucuram ca am fost implicati in acest proiect si am reusit sa adaugam valoare eforturilor realizate de client.”

Despre Agentia ARNIEC/RoEduNet

Agentia de Administrare a Retelei Nationale pentru Educatie si Cercetare (Agenția ARNIEC/RoEduNet) administreaza si dezvolta reteaua RoEduNet, care asigura acces pentru institutiile de cercetare si academice de toate gradele, precum universitati, scoli si licee, spitale universitare, biblioteci, muzee si institutii cultural, la reteaua de comunicatii de date pentru educatie si cercetare din Romania
Reteaua RoEduNet ofera o viteza mare pentru transferul de date, fara costurile lunare specifice operatorilor comerciali. In prezent, ea opereaza peste 4.200 km de fibra optica pentru a conecta orase si campusuri universitare, cu o capacitate de conexiune internationala la reteaua europeana pentru educatie si cercetare GEANT de 10 Gbps. In context european, Agentia ARNIEC / RoEduNet este membru al consortiului GEANT, reteaua care interconecteaza toate retelele pentru cercetare si educatie din tarile membre ale Uniunii Europene.

Despre CRESCENDO

CRESCENDO, Casa de solutii IT&C, furnizeaza aplicatii, solutii de infrastructura si servicii de integrare personalizate prin care organizatiile obtin maximum de castig din informatiile de afaceri. Clientii Casei de Solutii CRESCENDO economisesc efort si resurse, pentru ca gasesc sub acelasi acoperis punctul unic de contact pentru implementarea de noi solutii IT&C si pentru integrarea lor cu cele existente. Prin prisma parteneriatelor cu liderii industriei, a competentelor si experientei castigate in timp, CRESCENDO ofera clientilor sai libertatea de a opta pentru solutia care raspunde cel mai bine obiectivelor lor de business si care se integreaza optim in arhitectura existenta.

Fara Comentarii

Posteaza un comentariu