RoEduNet finalizeaza implementarea portalului I-System - Crescendo
17177
post-template-default,single,single-post,postid-17177,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

RoEduNet finalizeaza implementarea portalului I-System

RoEduNet finalizeaza implementarea portalului I-System

Agentia de Administrare a Retelei Nationale pentru Educatie si Cercetare (Agentia ARNIEC / RoEduNet) si Crescendo, partenerul in proiect, anunta finalizarea implementarii portalului I-System, un sistem informatic de management al utilizatorilor si resurselor retelei RoEduNet, bazat pe tehnologia SharePoint 2010. Proiectul, finantat din fonduri europene prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa prioritara 2 – Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare, a necesitat o investitie de aproximativ 130.000 de euro si este parte integrata din planul de dezvoltare a retelei RoEduNet, operata de catre Agentia ARNIEC.

Portalul indeplineste atat functia de intranet cat si extranet, un spatiu de lucru centralizat si automatizat, unde se regasesc toate informatiile necesare desfasurarii in conditii optime a activitatii. “Pana acum toate activitatile erau gestionate manual, ceea ce presupunea un volum de resurse implicate ineficient. Acum, cereri precum conectarea, mentenanta sau interconectarea la reteaua RoEduNet sunt gestionate prin intermediul formularelor online. Fiecare inregistrare este asociata unui flux automatizat, ceea ce face ca procesul sa se desfasoare organizat, iar noi sa avem vizibilitate asupra starii fiecarui document.” precizeaza Octavian Rusu, director adjunct al Agentiei ARNIEC/RoEduNet .

Astfel, odata introdusa cererea de conectare in sistem, ea parcurge un flux automat in cadrul agentiei, pentru calificare si aprobare. Dupa aprobare, solicitantul primeste un nume de utilizator si o parola, prin care poate accesa sectiunea privata a portalului. Acolo, prin intermediul formularelor online, poate alege diverse servicii disponibile si poate urmari gradul de utilizare al acestora.

Tot prin portalul I-System, Agentia ARNIEC/RoEduNet are la dispozitie o serie de noi functionalitati, precum managementul documentelor – prin care se poate monitoriza fluxul de documente – dar si managementul contactelor si al institutiilor / companiilor in relatie cu Agentia ARNIEC/RoEduNet. In plus, personalul agentiei are acces la o serie de rapoarte predefinite ce permite o vizualizare mai clara a utilizatorilor retelei RoEduNet.

Tag-uri:
Fara Comentarii

Posteaza un comentariu