Iqon si Crescendo implementeaza platforma “Vblock”,intr-un proiect de consolidare a IT-ului Grupului Rompetrol in Cloud, premiera in Europa de Sud-Est - Crescendo
17346
post-template-default,single,single-post,postid-17346,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Iqon si Crescendo implementeaza platforma “Vblock”,intr-un proiect de consolidare a IT-ului Grupului Rompetrol in Cloud, premiera in Europa de Sud-Est

Iqon si Crescendo implementeaza platforma “Vblock”,intr-un proiect de consolidare a IT-ului Grupului Rompetrol in Cloud, premiera in Europa de Sud-Est

Bucuresti, 24.04.2012: Iqon si Crescendo au finalizat proiectul de consolidare a infrastructurii IT a Grupului Rompetrol, de migrare inspre arhitectura de tip private cloud computing Vblock, o initiativa in premiera pentru Europa de Sud-Est.

Proiectul, cel mai mare de acest fel din Romania, a urmarit asigurarea resurselor hardware pentru adoptarea in cadrul Grupului Rompetrol a solutiei SAP de management a resurselor companiei precum si consolidarea a 575 de servere fizice si 11 sisteme de stocare.

Pentru aceasta investitie, Grupul Rompetrol estimeaza un indicator ROI (Return on Investment) de 22%, beneficiile principale fiind optimizarea costurilor operationale si cresterea vitezei de raspuns a IT-ului la nevoile de business ale organizatiei, pe fondul imbunatatirii tuturor parametrilor tehnici ai infrastructurii. “Mutarea infrastructurii IT&C in Cloud a fost un success pentru Grupul Rompetrol. Din punctul meu de vedere, avantajul oferit de platforma Vblock se poate exprima in doar patru cuvinte: best value for money”, afirma Askar Zhakenov, Group IT Director Rompetrol.

In cadrul proiectului, Crescendo a lucrat in echipa cu specialistii Iqon, integrator de sisteme si unul din cei mai mari jucatori pe piata outsorcing-ului din Romania, printre clienti numarandu-se si Grupul Rompetrol, caruia ii asigura complet functiunea IT. “Adoptarea platformei Vblock a oferit Grupului Rompetrol o infrastructura IT unitara, cu un nivel ridicat de flexibilitate. Pentru noi, aceste beneficii se traduc in usurinta de administrare si viteza de raspuns la solicitarile business-ului clientului nostru.” afirma Cristian Balulescu, Director Operational Iqon.

Marius Tulea, General Manager Crescendo completeaza „Prin investitiile realizate, Grupul Rompetrol a demonstrat inca o data deschiderea catre tehnologie si inovatie, ca suport pentru atingerea obiectivelor de business. Suntem onorati ca am avut oportunitatea de a fi implicati in acest proiect, alaturi de partenerii Iqon si VCE – Cisco, EMC, Vmware”.

Despre Grupul Rompetrol

The Rompetrol Group N.V. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda. TRG este prezenta in 12 tari si are majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania, Bulgaria, Ucraina, Georgia si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale – explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Despre Iqon

Iqon integreaza consultanta, tehnologia si outsourcing-ul sub forma de solutii informatice pentru afaceri, cu expertiza in industrii precum petrol si gaze, energie si utilitati, telecomunicatii, public, sanatate, etc si opereaza pe 10 piete din zona Euroasiatica printre care Romania, Olanda, Italia, Rusia si Kazahstan. Iqon a dezvoltat o metodologie unica de abordare a proiectelor – „How’s business?” – avand la baza intelegerea in profunzime a problemelor de business ale clientilor pentru a le putea oferi solutiile cele mai inteligente si mai adecvate, printr-o echipa de peste 100 de experti, certificati pe cele mai diverse tehnologii. Iqon este unul din cei mai mari jucatori pe piata outsorcing-ului din Romania, printre clienti numarandu-se si Grupul Rompetrol, caruia ii asigura complet functiunea IT.

Despre Crescendo

Crescendo, Casa de solutii IT&C, furnizeaza aplicatii, solutii de infrastructura si servicii de integrare personalizate, prin care organizatiile obtin maximum de castig din informatiile de afaceri. Clientii Casei de solutii Crescendo economisesc efort si resurse, gasind sub acelasi acoperis punctul unic de contact pentru implementarea de noi solutii IT&C si pentru integrarea lor cu cele existente. Prin parteneriatele dezvoltate cu lideri mondiali din industria IT&C, clientii Casei de solutii Crescendo beneficiaza de solutii profesionale moderne, validate la nivel international.

Despre Vblock

Arhitecturile Vblock, oferite de alianta VCE (Virtual Computing Environment) formata de Cisco si EMC cu investitii din partea VMware si Intel, combina intr-o platforma unica cele mai bune solutii de procesare, stocare, comunicatii unificate, administrare si securitate oferite de Cisco, EMC si VMware si permit companiilor adoptarea virtualizarii la scara larga, pornind de la servere, sisteme de operare, pana la aplicatii de business precum ERP, CRM, BI etc.

Fara Comentarii

Posteaza un comentariu